En novell om mig

När jag va liten stod jag ofta hemma i vardagsrummet och diggade loss till dansbandsdängan " du ringde från Flen", fram tills jag fick upp ögonen för bobbysocks som med La de svinge blev en ny favorit. Nä'r jag va riktigt liten smulade jag sönder maräng i en husvagssäng och jag tror det va första gången pappa blev arg på mig. Jag hade även en finfin lovande fotbollskarriär, iaf fram tills dess att jag fick upp ögonen för blommorna på ängen bredvid.
När jag va liten va mina favoritplagg amerikastrumpor och en blus med krås, fram tills det att jag såg bobbysocks paljettkläder.
Min barndomsvän Sara lurade mig ofta till olika hyss, men gud så kul vi haft. Ofta lyssnade vi på Arvingarna och spelade in när vi sjöng andra texter till.
En av mina högsta önskningar när jag va liten va farmors hjärtformade blåa clipsöronhänge och min mormor städade ofta mitt stökiga rum.
Jag har en förkärlek till att slarva bort batteriluckor, cdskivor och de där små böckerna man hittar i fodralet. Jag lekte ofta "fångarna på fortet" hemma i vår soffa och ville gärna va med och delta på fortet eller i "så ska det låta". När jag va liten va ville jag gärna jobba i receptionen på vårdcentralen, i kassan i mataffären eller på bibliotek.. Ett tag fick jag hjälpa Jennie, mammas kusin att städa på deras mosters jobb. När kontorsarbetarna kom till jobbet dagen efter så fann dom multum med stämplade papper.
När alla andra kompisar åkte på läger, sov över, spelade fotboll så va jag gärna hos mormor o morfar. Mormor är världsbäst på att laga mina favoriträtter och morfar kunde allt, utom att laga strumpbyxor. Morfar hittade på roliga lekar, rebusar och spel, och redan från dess att jag va liten så spelade vi kort in på sena kvällarna.
När jag va liten va mammas kusin Jennie min stora idol och en av dom jag helst hängde med.

Sen dess att jag blev lite större kom jag på att hemgjorda köttbullar inte är min grej och jag låter helst bli att äta de. Farfars rotmos däremot skulle jag kunna äta flera dagar i veckan. Jag hatar att städa, är världssämst på att öppna post och borsta tänderna på kvällen.Helst skulle jag vilja lägga vriden åt två olika håll när jag sover, och om nätterna pratar jag ofta i sömnen. Jag ser mig själv som en mästerkock och är ganska ödmjuk. Blir sällan arg, mest grinig. Jag har ett ganska skiftande humör och kan gå från glad till ledsen kvickare än kvickt. Jag brinner för träning och mår som bäst efter det att jag tränat. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i kakor, bakelser och tårtor, jag kan äta det om jag får pilla bort grädde, marsipan.
När jag är hemma går jag allra helst omkring i pyjamasbyxor och en stor tröja. Jag har alltid varit ganska frösen och sov med duntäcke, pyjamas och värme under hela uppväxten. I sängen kunde man göra många strumpfynd som inte va så poppis hos mamma.. Heller inte när hon strukit tvätten och jag slängde oftast in kläderna i garderoben.
Jag ångrar sällan saker jag gjort, men att jag låtit mig bli överkörd och mobbad är ett ångersmoment. Jag hatar att vara varm om fötterna lika mycket som jag hatar att vara kall om fötterna. Jag önskar att jag kunde sminka mig, men fick istället gåvan att kunna göra fina flätor.
Liksom när jag va liten är jag mörkrädd och sover inte gärna ensam hemma. Jag tror att alla jobb är bra erfarenheter och ett sätt att lära känna sig själv på.


Nu tror jag nog att ni känner mig något bättre!


Kommentarer
Postat av: jennie

Hej Madde !

Jag läste din novell för ett tag sen men då hann jag inte skriva nåt om den och sen har jag glömt bort det, men nu ska jag skriva lite.



Man blir ju bara så glad när jag läser att just jag har funnits med i ditt liv - alltså att du kommer ihåg det - det värmer- Jag har alltid varit glad över min kusins flickor !! Kan verkligen tänka mig att Tobbe blev arg när du gör så me marängerna - han tål ju inte riktigt sånt haha.... Å de var ju snällt att du hjälpte oss att städa.... Du, dom där amerikastrumporna - när du var liten så sa du att du ville ha såna strumpor som Jennie- Vad är det för strumpor då - Jo såna där Afrikastrumpor med skum i Hahaha...de va en sån rolig beskrivning !!



De va en fin novell du skrivit, kul att läsa dina inlägg.

kram Jennie

2012-03-15 @ 07:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback