Stockholm i mitt hjärta!!

ÄNTLIGEN!! Nu är de verkligen sommar. Midsommar har varit och nu äntligen är de Allsång på Skansen igen!! Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. En ljuv juni-sommarkväll, solen strålar och de är riktigt skönt ute. Kan de bli bättre? Skulle va en tallrik med jordgubbar och en kall cider kanske?
Allsång har hängt med mig tisdagskvällar sen jag va liten, även om jag gilla de bättre när jag va mindre och Lasse Berghagen höll i de så är de fortfarande bra. Och i år ska jag ta mig dit någon gång och titta på de!!

Efter allsång blir de att återgå till verkligheten. Och verkligheten är project kitchen. Ikväll ska de skruvas ner skåp och spackla väggar så jag på torsdag kan måla=)


//M

Dofter av nygrillat

Balkongdörren står helt öppen, och de luktar grillat. De luktar så otroligt gott, mums säger jag bara!!

Vi hade grillpremiär här hemma i lördags. Bjöd över Sandra, Sofie och Holland. Grilla grillspett och majskolvar, till de färskpotatis, sallad, tsatsiki och en hemmagjord kall sås. De va så gott, tror nog alla åt liiite för mycke;) Vi försökte oss på en bartömning, gick väl sådär. Lyckades ta slut på en flaska Rom och en Absolut Mango(flaskorna va knappt halvfulla bör tilläggas), spelade kubb. I brist på bra gräsmatta tog vi den bakom vårt hus, som ligger i en backe. Kanske inte den mest optimala planen, men de funka. Halva planen va i uppfartsbacke och den andra halvan nerför, vi va tvugna och lägga kottar på kubbarna så Sofie skulle se vad hon skulle träffa, inte lätt och va liten på jorden haha:P När myggen börja bli alldeles för jävliga packa vi in oss i lägenheten. Sofie och Holland sjöng singstar i några för många timmar, men dom hade skoj. Ännu mer skoj när Sofie hitta uppspelningsknappen där man kan lägga på olika ljudeffekter. Tänk er redan gälla låtar med höga toner, 2 mindre bra sångröster och så babyröst och maxad vibrato på de. Underbart, eller inte fullt så underbart, haha. Medans dom sjöng spela jag, Sandra och Mattias skitgubbe, tror alla vann ungefär lika mycke=)
Igår stekte vi i solen. Först frukost på sängen, sen takmålning i köket sen Tanto med Sandra och Eveli, Henrik. Solen gick i moln precis när vi kom men skam den som ger sig, så någon timme senare va den framme igen. Kortleken va med även igår, spelade president rövhål ungefär hela eftermiddan. Dom andra va friskusar och tog årets första dopp, jag nöjde mig med solen:) Äntligen börjar jag bli lite brun!!=)

Idag har jag invigt mina nya fina träningskläder jag fick av Mattias i förra veckan. Pressa lite mer än 1 timme i gymmet. Brukar normalt sett värma upp 10-15 min men idag fastnade jag i fotbollen så efter 1:a Halvlek insåg jag att jag värmt upp i 30 min. Mör i benen nu. Ligger hemma och återhämtar mig och väntar på Sandra, Rasmus och ett gäng polacker. Idag ska vi få en ny familjemedlem, vi ska ta över vårdnaden om deras tvättmaskin!!=)

Imorn ska jag fortsätta njuta i solen. 


//M 

Dagen efter

Gårdagen va mycket trevlig och väldigt mysig. Jag, Mattias, Sandra, Sofie och så Holland. Lagom många. Vi hade varsin fin krans på huvudet som Sandra gjort, vi åt vår sill, potatis, grädde och gräslök. Sjöng några snapsvisor utan att dricka snaps. Vi åt jordgubbar och glass. Vi spelade kubb. Vi gungade. Vi gjorde egna hemmagjorda chips och egen dippa. Vi hade de trevligt!

Så trevligt att vi måste ses idag också. Fast denna gången hemma hos oss. Och utan sill o päror. Idag blir de grillat, om vädergudarna känner för att va på vår sida vill säga. Nu har de börjat klarna upp igen, så jag hoppas innerligt att regnet håller sig borta!! I värsta fall har vi en backup-plan, PIZZA!!=)

Mattias ligger bredvid mig och sover, stackarn håller på o hosta ur sig lungorna på nätterna. Hoppas han blir frisk snart!! Tills han vaknar, ska jag städa, underbara köksrenovering kräver storstädning 3 gånger/dag, ungefär, hehe..

Ha en bra dag


//M

Glad Midsommar

Glad midsommar!! Hoppas alla får en bra dag i de soliga fina vädert. De ska jag iaf. I eftermiddag bär de av mot Rågsved hem till Sandra. Sill, potatis, grädde, gräslök och jordgubbar. Mums!! Vi ska lära Holland fira midsommar, med allt vad de innebär!!

Men innan vi börjar fira midsommar ska vi pyssla lite i köket, tror måla tak står på schemat idag!! Tjohoo

Igår va en stor dag, igår valde jag äntligen skola! Oj så nervös jag va hela eftermiddan. Känns som de är ett livsavgörande beslut, men jag tror jag gjorde rätt val. Hoppas jag iaf=)

Innan jag går måste jag också berätta att jag har världens i särklass bästa, snällaste mest omtänksamma pojkvän. Tror han slår alla med hästlängder!!=) Älskar dig hjärtat<3


Fira nu lungt!!


//M

Wohooo

Grattis till mig!!

Lönespecialist eller redovisningskonsult, lönespecialist eller redovisningskonsult, ja de är frågan!!


//M

Project kitchen

Vi river, vi sågar, vi bankar, vi står i. Garderoben och städskåpet är borta,väck, nere. Skafferiet är rensat och jag har börjat packa ner köket. Ikväll ska vi täcka över skåpen så jag kan måla taket imorn. Jag kanske har en ny framtid som snickare??

"Här ska byggas, kan ni fixa? Här ska byggas, klart vi kan"


//M


Bröllopslycka!!

Gratulerar Sveriges Kronprinsessa som igår fick sin Daniel efter 8 års tålamodig väntan. Prins Daniel av Sverige, hertige och riddare, från vanlig pojk från lilla Ockelbo. Man ser verkligen att dom gift sig av kärlek och inget annat än kärlek!! Ett fantastiskt vackert bröllop, dom är ju så fina och söta ihop.
Vigslen såg vi hemma sen åkte vi in till Strandvägen för och se kortegen. Hennes fina diadem, ögonen och handen som vinkade såg vi, och alla ryttare på sina hästar. Mäktigt och vara där och höra folkets jubel, de kändes lite mer på riktigt då. Åkte vidare mot slottet så vi kunde få se henne vinka från trappan. De gjorde vi, vi såg hela kungafamiljen, familjen Westling, alla kungligheter och brudparet förståss. Vi såg dom på långt håll men vi såg dom. Håret på armarna reste sig och ännu en gång fick jag hålla emot för att inte börja storgråta. Så fint

Stanna i Gamla stan på vägen hemåt och åt. Dyr middag, som INTE va värd sitt pris. Kniven mot strupen borde åka dit, lära dom lite serviceminding, krydda maten och sätta priser. Minns inte va restaurangen hette mer än att den va tysk, gå inte dit. Svindyrt och LÅNGT ifrån prisvärd!!

Begav oss hem i solen, slog på tvn och följde bröllopsmiddagen. Alltså Daniels tal, jag fick gåshud, jag grät, jag grät av lycka och jag grät för de va så vackert. Han, vår nya prins vet hur man håller tal!! Tror nog Mattias också va ganska rörd efteråt.
Sen va de ju tårtan vi vänta på, nyfikna på denna tårta vi hört skulle vara något i sin egen klass. Den va fin, Den va stor och den va säkert god!!
Efter tårtan va de ju dags för vals, en väldigt vacker vals. Och nu sitter jag och gråter igen..

Alla kändisar som tävlar om att få sommarens finaste bröllop, släng er i väggen, kommer inte ens va i närheten av bröllopet vi fick skåda igår!!=)

//M

Sov Gott

Efter 11 år av trygghet och kärlek har hon nu lämnat oss. Vår vän, vår beskyddare. 11 år fyllda av skratt och glädje. Hon gav oss trygghet, hon vakta oss och såg till att vi va ihop, inte för långt ifrån varandra. Vår hund, vår Skrållan.

Hon skulle alltid va först, men ändå ha stenkoll på vad som hände bak henne. Gick någon för långt bak samlade hon ihop oss. Jag minns att hon brukade ligga utanför Julias dörr, Julia va ju liten och hjälplös om något skulle hände, så Skrållan placerade sin sovplats precis nedanför dörrkarmen. Julia va i trygghet.
En morgon när Skrållan va liten, tog hon en macka från bordet, de är de enda under 11 år hon ätit utan tillåtelse. Julia och Rebecka jublade för de innebar att brödet va slut och dom fick glass istället.
Hon va verkligen en beskyddare. En sommar kom en kille som ville sälja tavlor. Skrållan satte sig på trappan till ytterdörren när mannen va på väg at öppna staketet. Hon spännde ögonen i han och va knäpp tyst. Mannen kom aldrig in.
Skrållan va världens snällaste hund och fann sig i de mesta. Hon lekte fast hon blev gammal och trött. Grannpojken satte sina solglasögon på henne en gång och hon låg snällt i skuggan och såg ut som världens coolaste hund. Sån va hon, vår Skrållan

Nu har hon lämnat oss, nu tar hon hand om alla uppe i djurhimlen!! Och hon har nog fortfarande sitt vakande öga över oss.

Sov gott Skrållan, jag och hela familjen kommer sakna dig, och nästa gång jag kommer hem, kommer de kännas väldigt tomt.



Mitt hjärta

Om man skulle slå upp orden Omtänksam, kärleksfull, snäll, underbar i ordboken skulle de stå Mattias
Varje gång han kommer hem skiner jag upp som ett barn på julafton. Varje leende han ger mig får mitt hjärta att slå, när han rör mig kittlas de i hela kroppen.

De är Kärlek <3


9 mån <3

Idag firar vi 9 månader ihop!! 9 helt underbart fantastiska månader!!

Tack Mattias, älskar dig över allt annat!!


PUSS

//M

Omröstning

Vi ska som sagt renovera köket i sommar. Bakom diskbänken och spisen på den väggen ska vi ha en tapet istället för tråkigt kakel. Nu har vi hittat 2 st som vi gillar och behöver smakråd. Lägg en röst på tapeten du tycker är snyggast!!


Dessa fina luckor ska vi ha
Så här ser luckorna ut som vi ska ha



Tapet nr 1





Tapet nr 2


Alla som röstar är välkomna på fika när vårt nya kök är färdigt och klart!!=)


//M


God morgon

2 inlägg på bara några få timmar? Jag kan minsann om jag vill. De blev nog en prinsess-film för mycket igår, drömde att jag va ute på massa kungliga uppdrag inatt. Ibland blir de tokigt.

Om några timmar kommer Mattias hem efter att ha sprungit broloppet igår, imponerad av alla tokar som gör de.
Fast igår va jag också duktig. Körde nästan 1 h i gymmet på SATS Globen. De kommer jag inte göra fler gånger, kände inte igen så många maskiner så visste inte riktigt vad jag skulle göra. Så jag gick länge på löpbandet istället.  
Sen åkte jag hem, hade tänkt gå eftersom de inte är så långt, men de regna och blåste utav bara den, inte så inbjudande väder.
Följde delar av broloppet på Webb-tvn men ingen älskling såg jag:(

Hänt i veckan:

Vi har blivit med kök, tjohooo=) Ett sprillans nytt sjukt fint kök som kommer v 27. Så snickare, elektriker, vvsare och vänner får gärna hjälpa till och riva, bygga, dra el och vatten, haha.

Jag har tränat 5 pass, bra va?

Jag har varit på informationsmöte och tester på en utbilndning jag sökt, svaren kommer i sluten av denna veckan eller midsommar veckan. Nervös väntan tills dess.

Ja de va nog de hela. Har jag glömt nåt? Hmm tror inte de.


//M

tekniska problem

Har de visst varit denna veckan. Ber om ursäkt för de. Har inte riktigt haft lust för och blogga, de har iofs inte hänt speciellt mycket heller. Och nu kommer de bara bli en snabb uppdatering, sen är de sova som gäller.
Måste säga att sängen känns så mycke större när jag är ensam i den. Skönt och kunna sträcka och bre ut sig ordentligt, men saknar dom där armarna som håller om mig på natten, dom där hjärtslagen som ger mig trygghet, ja jag saknar att somna tätt intill han. Imorgon är han hemma igen, då är ordningen återställd.


Sov så gott..


//M


vad som än händer...

har vi alltid sommaren ´07 att se tillbaka på!!

AC/DC strömmar från tvn, någon gammal konsert dom visar på svt1. När jag hör ordet AC/DC finns de bara en person i hela världen jag tänker på. Linus. Min goda vän från dom skånska skogarna. Så jag va tvungen att hitta en bild på honom, de gjorde jag också. En hel skiva med bilder på honom, och resten av gänget och året vi hade efter studenten fram till sommaren ´08.. Sommaren då jag lämnade gänget och blev just en, 08.
Jag tittar på bilderna och drömmer mig tillbaka, och jag kan säga att jag är nästan beredd på att göra allt för att få uppleva år 2007 igen. Åtminstonde från skattjakten och framåt. Vi hade så roligt. Vi va ett sammanflätat gäng som gjorde allt, de mesta ihop iaf. De va allt från fester till galna filmkvällar, bowling, krocket, you name it. Stackars Linus fick uppleva mycke tokigheter med mig, min då inte så lysande bilkörning tex.. Vi va verkligen tajta, jättetajta och jag visste att så fort jag hade en tråkig stund hade jag en hel hög med vänner som aldrig banga lite sällskap. De va tider. Sen hände något, vi började växa ifrån varandra och leta efter våra platser här i livet. Min plats va/är i Sthlm, iaf ett bra tag till. Vi va oslagbara.
Undra om vi någonsin allihopa kommer hitta tillbaka till de järngäng vi en gång va. Men vad som än händer, vart i världen vi än befinner oss så kommer vi alltid alltid att ha sommaren 2007!!

Imorn ska jag slänga upp lite nostalgibilder, om datorn vill sammarbeta bättre då!!

Sjung om studentens lyckliga dar!!=)
"För vi har tagit studenten!!"


//M

Jag ska bara...

som Alfons Åberg. Min pojkvän är ibland lite som Alfons Åberg, "jag ska bara, jag ska snart"=)Mattias, förlåt för jag sa de, men jag älskar dig ändå, mer än något annat!! <3

Jag föll för trycket idag, jag gick till SATS i Liljeholmen och körde ett pass i gymmet undertiden som M hade sitt spinningpass. Visst är jag duktig? Idag körde jag igenom alla övningar och hela kroppen, de känns nu kan jag säga!!

Nu ska vi kolla igenom de sista detaljerna inför köksbeställningen vi ska lägga in imorn, spännande!!


//M

Baby lycka!!=)

Nej de är inte jag som har en liten bebis i magen, inte vad jag vet åtminstonde. Igår morse fick jag ett samtal från en god vän nere i Skåne. Vi prata lite om allt möjligt, lite skvaller och så där som vi alltid gör. Sen sa hon att hon är gravid!! Jag blev lite chockad men jag är såå glad för deras skull!! Stort grattis till er, ni kommer bli toppenföräldrar!!=)

Denna helgen ska vi kors i taket INTE någonstans.. Känns nästan lite konstigt att vara hemma en helg och inte ha några speciella planer. Men de ska bli skönt. Lite planer har vi dock. Imorn kl 10 ska de beställas kök, äntligen!!=) Ska bli underbart att få de i ordningen. När vi ändå är där ute i krokarna ska vi titta på tapeter till köket, finns ju en del och välja på. Jag är helt inne på turkost. Kanske möjligtvis lime också skulle funka. Lite färg iaf=)
Sen blir de sthlm Marathon. Vi ska äta jordgubbar och titta på alla ambitiösa duktiga löpare!! Nån gång kanske jag är me? Njäe troligtvis inte!!
På kvällen blir de årets första grillning med Sandra, Mattias och Sofie. Tror jag iaf. Ska bli gott, och jag vet redan vad jag vill grilla för något=)
På söndag ska vi ha picknick!! Jag och Mattias på en gräsplätt någonstans. Gärna där de finns vatten, inte för de är badväder nu men ändå, de är ju trots allt juni månad=sommarmånad!! Lovely.

Nästa helg blir de nog äventyr igen. Denna gången ut till skogen för och hälsa på Sandra. Måste ju se så hon bor bra nu!!=)


//M

Ojdå

Jag har visst hittat muskler jag inte trodde existera. De känns idag. Ajaj. Mest i axlarna och bröstmusklerna, lite i ryggen också. Men de är skönt, då vet jag att jag varit duktig!!=)

Idag blir de spinning och core igen. Denna gången i Globen. Bara för att testa och se hur de är där. Passen kommer bli dom samma som tidigare, vilket är rätt skönt!!=)

Sen blir de picknick med fröknarna Sandström!!


//M

Klart..

Intervjun och antagningstesten är nu avklarade! Skönt och ha de gjort. Kändes som de gick bra och jag hoppas, Hoppas, HOPPAS jag kommer in på den utbildningen/skolan. När hon berätta om utbildningen blev jag ännu mer intresserad av och gå den, lät som något som skulle passa fröken M väldigt bra!! Så hoppas, Hoppas, HOPPAS som sagt!!

Nu ska jag förbereda kvällens mat så de bara är och stoppa in i ugnen sen när vi kommer hem efter våra träningar. Kul de är och säga efter träningen förresten, har inte hänt på väääääldigt länge!!=) På kvällens meny hos Svensson/Sjögren står de: Fisk&spenatgratäng och potatis. Mums!!


//M

Snart så...

Ska jag iväg på intervju/informationsmöte/antagningsprov på en skola jag sökt. Lite smånervös nu är jag. Mest för om jag har klätt mig rätt, ser bra ut i håret, hittar dit. Men de kommer säkert gå bra, de tror jag nog.

Sen ska jag hem. Förbereda kvällens middag. Och ladda. Ladda för kvällens träningspass. Hade tänkt spinna med Mattias och sen avsluta med core. Men så blir de inte. Ska träffa Henric i Liljeholmen och få träningsvägledning. Tror jag kan va bra.

Där emellan ska jag hinna njuta av solen som är framme, underbart väder idag också:)


//M

Sommarkänslor...

... när folk grillar. De luktar så himmelskt gott och jag önskar att jag kunde grilla jämt. Men jag är ingen bra grillare, antingen blir de bränt eller inte klart och så har vi ingen grill nära nog för och kunna grilla jämt.
Men till helgen, om de är fint väder när Mattias är ledig och vi inte har några andra planer så ska vi ha picknick. Skulle kanske passa på och packa ner en grill med!! Får spåna lite på de där, återkommer med besked=)


//M

Ingen god morgon!!

Jag är så trött, jag är så trött så jag knappt vet vad jag heter. Somnade sent igår och sov sämre än sämst. Haft en massa skumma drömmar och vaknat många gånger. Inte fått riktigt flyt i sömnen.
Tvättar idag också, handdukar, badlakan och sängkläder. Skönt och ha de gjort sen!!

Jag är rastlös och trött. Vill göra något men finner för tillfället ingen ork för det. Jag vill träna men ska kanske ta de lugnt i början och inte köra 2 dagar i rad. Kanske skulle städa? Eller damma? Nä får nog sova en stund till, tills jag ska hämta upp tvätten strax innan 13.


Hörs sen


//M

RSS 2.0